Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Образование

Вълчев: Ако имаме добри учители, ще имаме добри специалисти

Културата на иновации се разширява, а вече има 600 иновативни училища, каза образователният министър

Вълчев: Ако имаме добри учители, ще имаме добри специалисти

Снимка: БГНЕС

В образователната система вървим заедно. Всички професии са важни, но ако имаме добри учители, ще имаме добри специалисти във всички останали области. Това каза пред БНР министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. 

Той призна, че „нищо не може да замени присъственото обучение”, но всички образователни системи ще търсят комнинация с дигитални методи.

„Днешните деца не просто трябва да бъдат дигитални ползватели, те ще живеят в ера в ефективно взаимодействие с машини, алгоритми, с изкуствен интелект. Фундаменталните промени в света около нас ще се отразят и върху образователната система. Днешните деца ще сменят професии в активния си последващ живот. Всички професии ще изискват по-интегрални умения“, обясни министърът. 

Още по темата

От думите му стана ясно, че около 1-2% от децата не са били ангажирани в образователния процес през извънредното положение и основното предизвикателство в този период е било с тези, които “просто не желаят да се обучават”.

През есента МОН има готовност за стартиране на обучение в електронна среда в зависимост от ситуацията, увери още Вълчев.

Според него културата на иновации се разширява. “Има 600 иновативни училища. Нови учебни програми бяха въведени във всички класове. За първи път имаме адаптирани учебни програми за училищата в чужбина“, каза още той пред Националното радио.

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Образование
И българска платформа за дистанционно обучение е сред одобрените от МОН